Alex Schulman

Johan hittade detta på Alex Schulmans blogg.
Två män bestämmer sig för att ta hem ett litet lejon till sitt hem och föda upp det där. Efter en tid blir det ohanterligt. Lejonet växer sig för stort. De åker till Afrika för att släppa ut lejonet i det fria. Efter några år återvänder de till Afrika.

SE KLIPPET NU!

Förlossningar och elände

Jag har väldigt tråkigt just nu.
Johan tränar och jag orkar inte göra någonting alls. Fast jag behöver.
Sitter därför och kollar på Unga mödrar eller vad programmet heter. För att sammanfatta programmets innebörd: ungefär 2 förlossningar per program, 3 besök på arbetsförmedlingen, 6 bråk med barnets pappa och 1 arg far/morförälder. Man följer alltså unga mödrar och får se deras vardag och deras FÖRLOSSNINGAR I DETALJ. Jag får grov ångest när jag ser sådant. Grov ångest. Jag inbillar mig att det är jag som står på tur, vilket det självfallet inte är.
Ska byta kanal nu.


PANIK!

Två mycket konstiga drömmar

Jag hade flera riktigt konstiga drömmar i natt.
Vaknade typ tre gånger av hemsk åska som dundrade så att rutorna skakade, otäckt.

Dröm 1.
Jag var på träningsläger med mina bästa kompisar plus typ 5 personer som jag inte gillar. Vi bråkade ganska mycket och det slutade med att den elakaste av alla blev jättetjock. I drömmen stod jag och skrattade åt henne, haha. Träningslägret visade sig vara en introduktionskurs i konståkning och simhopp. Så vi var tvungna att ta på oss tighta, gräsliga dräkter. Detta resulterade i att alla kvinnor gick runt och fällde elaka kommentarer om/åt varandra. Inte trevligt alls.

Dröm 2.
Jag och ett par vänner adopterade varsitt barn.
Mitt barn kom från Etiopien och jag döpte henne till Josefine. Hon var jätteliten, men vägde hur mycket som helst. Detta gjorde att jag tappade henne nästan varje gång jag skulle bära henne. Jag tyckte det var jobbigt och flyttade från Ulricehamn till någon förort, där jag bodde i ett radhus med Josefine. Jag sa upp kontakten med de andra som adopterat helt och hållet. Jag träffade massa andra som adopterat och blev vänner med dessa istället. Mina föräldrar som i drömmen var adliga och blåblodiga var galna på mig och tyckte att adoptionen var ett misstag. Jag slutade därför att träffa mina föräldrar också.

Josefine växte och växte och till slut var hon 15 år gammal. Jag och Josefine började då träna surfing. Vi bodde nu nära havet någonstans i USA. Båda två visade sig vara grymma på att surfa och vi började snart tävla. Helt plötsligt dyker David Hasselhoff från Baywatch upp och blir vår tränare. Han vill att vi ska deltaga i en tävling där vinsten är flera miljoner kronor. Jag, Hasselhoff och Josefine mot en enda person. En ökänd person i USA, ingen har sett honom men alla vet vem han är.

Det konstiga är att vi inte ska tävla i surfing, utan i konstflygning. I drömmen gick det ut på att vi skulle göra så avancerade konster i luften som möjligt och samtidigt få 1000 halvtama fåglar att i luften skapa en formation, så komplicerad som möjligt. Hasselhoff visade oss hur det skulle gå till, på en natt lärde han oss at flyga och vi var alla laddade inför tävlingen. Vi lyckades forma fåglarna till en felfri cirkel och vi trodde att vinsten var garanterad. När klockan är 5 på morgonen så ser vi ett plan dyka upp. Fåglarna som fortfarande var kvar och planet som kom tillhörde vår motståndare. På ett par sekunder hade han i luften med hjälp av planet format fåglarna till en stor stjärna. Han skulle vinna, den okända personen från USA skulle vinna. Vi var tvungna att göra något. Något stort.....

OCH DÄR VAKNAR JAG...

Nostalgibilder

Nostalgibilder från 2005

Sofie goes brown2
En bild från när jag gick i ettan.
 Sofia har lekt lite i photoshop och gjort om mig till brunett.


hjärtan2
Jag och Sofia, unga och ja..


Jag för tre år sedan. Jag och mina vänner hade en period då vi gillade att ta sådana här bilder. Är man 15 så är man.
Här är ett par av Replay-jeansen jag säljer också, syns dock dåligt.


tree
Jag, Frida och Elin i ettan. För en gångs skull tycker jag att vi är ganska lika, eller?

Johan å jag3
Jag och min kavaljer på balen i år, Johan Strid. Hemma hos Stefan, ettan här också.

jag och Elin
Elin och jag, nyår 2005

Fredrik Ljungberg

Som de flesta antagligen har hört ska Fredrik Ljungberg sluta i landslaget.
 Min kära Fredrik från lilla Vittsjö
, född 16 april 1977. 176 cm lång och 75 kg tung. Min största idol sedan jag var 9 år. Jag har så länge velat att han ska sluta i klubblaget för att bara ägna sig åt landslaget, självfallet blev det precis tvärtom. Ända sedan Fredrik gav upp sin karriär i The Gunners har tanken funnits hos mig, tyvärr. Nu har dagen kommit.

Fredrik Ljugberg har hat en underbar karriär.
Fem år gammal flyttade han med familjen till Halmstad, redan 1994 debuterade han i HBKs A-lag. Tre år senare vann Halmstad, mycket tack vare Fredrik, SM-guld. Succén i klubblaget och i juniorlandslaget var ett faktum, en lysande karriär spåddes. Ända sedan han 1998 tar Sverige till det första mästerskapet på många år och erbjuds ett superkontrakt av självaste Arsene Wenger. 40 miljoner kostade den då 21-årige Fredrik. Fredrik Ljungberg fick ta över legendaren Ian Wrights nummer 8.
 
I The Gunners skulle det komma att bli många fantastiska år tillsammans med bland annat Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Kolo Toure, Nwankwo Kanu, David Seaman, Ray Parlour, Gilberto Silva. Fredrik gjorde sig genast känd i England. I Premier League debuten mot Man United lobbade han bollen över målvakten Peter Schmeichel, vilket ledde till 3-0 som också blev slutresultatet. 2002 skulle komma att bli Ljungbergs bästa fotbollsår. Arsenal FC vann både FA-cupen och Premier League. Fredrik var en av frontfigurerna i AFC och gjorde mellan 1998-2007 hela 216 matcher och 46 mål. och vann samma år Guldbollen hemma i Sverige, vilket han även gjorde 2006.

Efter VM 2006 överlät Olof Mellberg kaptensbindeln till Freddie. Innan dess hade Vittsjö-sonen hunnit göra första målet i succématchen mot Bulgarien i EM-04 där Sverige vann med 5-0. I VM-06 ordnade Ljungberg en viktig seger mot Paraguay, efter ett inledningsfiasko mot Trinidad&Tobago. Ett nickmål i den 88:e minuten avgjorde matchen.

Den 27 juni 2008 kom beskedet.
Landslagskarriären är över.
Erinra er en VM-kvalmatch i Vaduz, Liechtenstein år 2007.
Där fick vi se något för allra sista gången, nämligen Fredrik Ljungberg göra mål i det svenska fotbollslandslaget..

Jag ska bo i mina Ljunberg-tröjor denna veckan.



 


Fredrik Ljungbergs karriär i siffror

Landskamper: 70

Svensk mästare: 1997

Engelsk ligamästare: 2002, 2004

Engelsk cupmästare: 2002, 2003, 2005

Community Shield: 1999

UEFA Cupen: Finalist 2000

UEFA Champions League: Finalist 2006

VM-slutspel: 2002, 2006

EM-slutspel: 2000, 2004, 2008

Priser vid Fotbollsgalan

Guldbollen: 2002 & 2006

Årets mittfältare: 1998, 2001, 2002, 2003, 2004 och 2005


PIZZAPROBLEM

Jag och älsklingen (som har däckat i soffan och missar finalen) var i Borås idag och åt middag, pizza blev det, på något Elfsborgshak tydligen.  Jag åt någon mystisk inbakad pirre, Indian någonting hetter den. God var den, men knappt mer än så. Jag blev lite besviken då den var dränkt i ett överflöd av curry.
 
Kontentan av inlägget:
Varför finns det inte en pizza med de ingredienser/saker som jag vill ha?
Jag och Sofia tvingades nästan mordhota pizzabagarna på Palace i Uhamn, för att de skulle skapa en pizza i vårt namn. Sofie och Sofias speciale, extra allt! Så under den tiden då vi var stammisar där kunde vi bara beställa vår pizza, utan att rabbla allt som ska vara på. Enkelt och bra! Dilemmat inträffar då när man ska äta på pizzerior i andra städer. Det finns ingen Sofie och Sofias speciale.  OCH att vara besvärlig gäst som rabblar 17 extrasaker som ska vara på pizzan, är inte riktigt min grej. Jobbigt i-landsproblem tyvärr.

Slutligen: Alla rara pizzabagare kan väl införskaffa sig följande pizza på sina menyer?
Sofie och Sofias speciale
Skinka, jordnötter, fetaost, banan, (litelite) curry, kyckling, räkor, ananas. EXTRA ALLT!


EM-FINAL OCH FÖRFEST

Äntligen EM-FINAL!
Ska bli grymt spännande att se =) Jag håller faktiskt på Spanien, av den enkla anledningen att jag föredrar deras spelstil och för att de inte vunnit något på 100 år.

Jag är segare än segast idag, kom i säng kl 06 i morse (Hur lyckas man med det i Ulricehamn?) och det är inte okej. Vaknade iaf i rimlig tid och gick upp och städade upp efter förfesten som hägde rum här igår. Mycket folk och mycket trevligt =) Kan till och med tänka mig att göra om det snarast, stämningen var verkligen på topp. Jag har fortfarande inte kommit på alla som var här. Vissa påstod att de skulle komma kl 22, men kommer instövlande kl 00 istället. Haha, jag nämner inga namn (Host..sofia..hosthost).

Jag tror också att Amanda tog lite bilder, ska försöka få tag på dem inom kort! För övrigt så hade jag, för en gångs skull, riktigt kul på Pluto, träffade massa fd klasskamrater. Forspodontoloss, Strået och Weven bland annat =) Tyvärr slutade kvällen sådär, Emil dök som vanligt upp som en räddande ängel =)

Nu åter till matchen. Spännande!


Koskenkorva, yes yes yes!

Muahahaha!
Vilken upprättelse jag får när jag läser manlig lektyr.
När vi var i Danmark köpte jag vodkan som har det helt klart grymmaste namnet, KOSKENKORVA! Givetvis fick jag utså mängder av glåpord då jag inmundigade drycken på diverse fester, bland annat nu i Smögen.

OCH NU.. när jag läser Slitz (ja, jag gillar herrmagasin) ser jag att allas vår Koskenkorva får HÖGSTA BETYG i Slitzsredaktionens Vodkatest.  Haha!

Koskenkorva 700ml, 37,5%, 208 riksdaler
+ + + + +

The worlds greeeatest

Hola Belgrad!
Idag är jag på världens bästa humör.
Kvällen ska tydligen bli den roligaste på länge =)
Jag har jobbat och slitit. Väst åt två kunder som betalade sina skitvaror kl 13,25 (Vi stänger 13). Shoppat världens skönaste och mysigaste tröja med mamma, som för övrigt hittade en fin jacka åt sig själv.

När jag kom hem hade Johan lagat supergod mat. Nu ska vi se här, icke-matkunniga-Sofie ska försöka berätta vad det var: Ugnsgratinerad lax inlindad i rostad Parmaskinka med pesto över, till det serverades klyftpotatis och rotfrukter i någon mystisk blandning och slutliten någon god hemmagjord sås som älsklingen mixat till. OCH, sist men inte minst, en iskall Corona med lime ! Gastronomisk smakupplevelse ! 

Hoppas det blir en lika bra kväll som jag förväntar mig!
Sleep Tight Sweden.

Filmer och youtube

Godkväll!
Som ni kanske förstår sitter jag och lägger in filmer på bloggen, riktigt kul att se!
Man har inte riktigt haft tid med att kolla igenom alla kort/filmer från studenten, balen och studentresan, men nu är det dags!

Dessvärre är youtube segare än någonsin så alla filmer krånglar, tyvärr! Hade planerat att lägga in filmer från Ayia napa med, men kom på att de ligger på Johans dator. Jag fann istället några gamla filmer från Ayia -07 som är UNDERBARA! Jag vill tillbaka när jag ser dem. Förhoppningsvis dyker dessa upp snarast!

I helgen vet jag inte riktigt vad som händer. Jag tror att det bli familjemys ikväll och utgång i morgon om allt går som planerat, eller vad säger Elin och Frida? =) I övrigt så ska jag jobba i morgon också, första gången denna vecka. Lata tös!

Ha en trevlig kväll!

Film från studenten - flaket, tal och Therese sång

Studenten 2008

Vi väntar på att alla ekonomer ska anlända till flaket, musiken fixas och stämningen är hög!


Ekonomerna håller tal på champagnefrukosten, går sådär!


Therese Carlsén sjunger "Forever young" för alla Tingsholms glada studenter

Semesterplaner

Goodeeeevening!
Fredag idag, lovely. Men med tanke på att jag har varit ledig denna veckan så gör det ingen större skillnad. Dessutom ska Johan spela match, så jag har honom inte hemma idag heller. Merde. Detta trots att han påstod att han aldrig mer skulle spela fotboll efter onsdagens match, då han var full av ilska och hat.

I onsdags var jag och våldgästade Elin och Frida, haha! Kollade på Mia&Klara (hette det så?), något jäkla humorprogram som mina små rävar alltid ska visa mig, något nytt varje vecka! Alltid lika trevligt. Vi försökte göra upp planer för sommaren också, vilket inte är helt lätt då vi jobbar så olika tider som man kan göra. Illa! Men något ska vi nog lyckas hitta på tillsammans, särskilt innan folk börjar plugga och andra flyttar till grannländer.

RÄVA! Kom nyss på att jag lovat min man att göra klart garderoben. ÅÅH!



Jeans till salu, stl 26,27/34

Jag och Johan har börjat rensa våra garderober nu. Mina klädhyllor är under all kritik, ser ut som ett bombnedslag. Det är många som skulle chockas, när jag annars kan ses som en relativt ordningsam person.

Vi började med alla jeans, har faktiskt planerat att sälja en del, både jag och Johan. Jag har typ 2 jeans som passar mig, plus 2 andra byxor. Det finns med andra ord en anledning till att jag mestadels går i leggings =) Jag skrotade alltför många jeans, alla är förstora.  Inte bara positivt med att inget passar, har inga kläder kvar. Allt ser ut som skit, kommer kosta mig multum om jag ska köpa en ny, mindre uppsättning av allt. Turligt nog har jag redan börjat. Hoppas Norgelönen i höst kan bidra med pengaunderlag!

Som sagt ska jag sälja alla mina förstora jeans
De tar onödig plats i min trånga garderob. Finns massa Replay och Tigerjeans i
stl. w26/34 och w27/34 om ni är intresserade, haha! Finns nog någon 28/34 också om jag inte minns fel.
(Kan dock inte lägga upp bilder ännu pga tekniska problem.)

Vad gör inte en sann ekonom för pengar? ;)

Tyskland - Spanien?

Uscha, spanjorerna leder med 0-3, de är för bra alltså. Fabregas iskalla pass till det 0-2 målet var fenomenalt! Ryssland har inte slagit Spanien sedan 1971, och det ser inte ut att bli seger idag heller. Arsjavin, gör något!

Blir det Tyskland-Spanien i EM-final?
Jag har iaf tippat ett lag rätt i final, Tyskland såklart! Frankrike gick det inte lika bra för, dessvärre. För dåligt!
 
Nu ska jag käka räkmacka och begrunda mitt liv
Sov gott allesammans!

VARFÖR

Nu skulle jag vara duktig och skapa en ny kategori : Resor/festligheter, men vad händer då? Jo när jag ska sitta och omplacera inläggen så lägger sig tre gamla inlägg överst!! Varför?

70-talsfest, Playa del Palma, Studentmössa är gamla som ni kanske förstår. Det går heller inte att ordna!

70-talsfest


Hittade lite bilder från en 70-tals fest som jag och Sofia var på.
Hur kul som helst att leka maskerad =) Hade lite problem med att hitta kläder, med mammas hjälp
ordna



image59

Studentmössa

Idag hände något som fick mig att känna hopp!
VÅRA STUDENTMÖSSOR KOM IDAG!!!!

De var hur fina som helst. På framsidan står det Ekonomi - Sofie och på baksidan på det vita står det med kursiv stil: Student 2008. Det kändes riktigt märkligt att testa dem, lite försmak av det som komma skall. I paketet följde även ett champagne-glas med mitt namn på, en visselpipa, en samhällsprogrammets egen pin med ljusblå sten och en kondom, haha! I klassen har alla utom murklan Stefan också köpt regnskydd i gyllende guld som man trär på den vita kudden om det regnar, lite flashigt sådär =)

Playa del palma

Dyrt, men ack så härligt.
Dessutom kanske jag kan få i mig lite mat. Det brukar vara ett stort problem för mig och min väninna annars. Vem orkar äta när det är 40 grader varmt? Trots att vi till vardags hetsäter var matintaget aningen otillräckligt. Men det blev billigt, inte sant Sofia?

Bilder från Mallorca, Playa del palma=)

 



Mallorca





Mallorca

All Inclusive

MÅLTIDER OCH DRYCKER

Frukost-, lunch- och middagsbuffé med måltidsdrycker (lokalt vin, öl, läsk eller mineralvatten). Temamiddag 1 kväll/vecka. Smårätter och snacks för- och eftermiddag (anvisade barer och tider). Nationell alkohol, vin, öl, läsk och mineralvatten, barservering (anvisade barer och tider.
HÄRLIGT!


PALMA, ALL INCLUSIVE

Hola!
Idag är det exakt en månad kvar till vi drar till PALMA =)
Relativt stor stad, 358 500 invånare ungefär, så det blir troligtvis en del drag !
Ganska skönt att vi bor strax utanför, lugnt på dagen och livat på natten.

Kommer bli så skönt, ALL INCLUSIVE, JA TACK!


What happens in Vegas

Jag och Johan fick äntligen se "What happens in Vegas" igår,
har velat se den hur länge som helst. Jag blev verkligen inte besviken, den var SÅ BRA! Det blir inte sämre av att Cameron Diaz är äckligt, obeskrivligt jäkla het! Hon är nog det bland det snyggaste som gått på denna jord. Hennes kropp är to die for!

Vi köpte för övrigt alltför mycket onyttigt, lösgodis för 119:- HAHA! Det är INTE okej! Detta kombinerade vi med ett gäng cheeseburgare, ett par hekto cashewnötter och 2 liter Cola! Mums!

Man kanske skulle börja att bli nyttig igen!? Kan behövas.



EMs största stjärnor

Nu har Aftonbladet tydligen rankat EMs 21 största stjärnor.
En svensk finns med på listan, Zlatan på nummer 18.

1.  Andrej Arsjavin,   anf/mtf, Ryssland
2.  Michael Ballack,     mtf,Tyskland
3.  David Villa,   anf, Spanien
4.  Guus Hiddink,   tränare, Ryssland
5.  Lukas Podolski,   anf, Tyskland

Sverige blev för övrigt utsedda till det land som har EMs tredje bästa fans. Holländarna vann föga överraskande och på andra plats kom Turkiet. Jag undrar om vi inte hade klättrar någon placering om Sverige gått längre i turneringen. Minns ni 2006 i Tyskland när svenskarna blev utsedda till VMs bästa fans? Det är inte illa av ett land med 9 miljoner invånare!

Smögen 2008

Då var man hemma från ytterligare en Smögenvistelse.
Hur ska man då sammanfatta fyra dagar med 7 män och en tös som är mer man än kvinna?

Bra fråga, man blir som man umgås!
Emil kommer in i sovrummet kl 09.00 och skriker så att trummhinnorna sprängs.
-  UUUUUUUUUUUUUUPPPPP!!!!

Kim kommer sedan in och ställer in två iskalla öl hos oss, frukost med andra ord. Har vi mot all förmodan inte vaknat inom 2 minuter så kommer aset in och öppnar ölen, tar ett stadigt tag om käkarna och häller tills den tar slut. Ljuvligt.

När man brottat ner folket som sovit i i min och Sofias överdrivet lyxiga dubbelsäng i vårt sovrum med tv,  feta speglar och takfläkt, tar man sig ut på altanen. Där har grabbarna mus blandat groggar i stora safttillbringare och dunkar Markoolio och fjortismusik ala Emmy på högsta volym.

När man sedan ska yttra sig  inträffar följande:
- Kim vart är brödet?
 KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄFT!
- Gregory, har du tagit den sista colan?
 KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄFT!


Ett "käft" som yttras med ett blottat svalg blev den vanligaste kommentaren i vårt hus. Så allt som sades följdes av ett "käft".  Exempelvis:
- Sofie, kan du höja musiken?
KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄFT!
- Kan jag ta sista pizzan Sofia?
KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄFT!
- Sofie, kan du städa altanen?
KÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄFT
!

I kombination med en mängd citat från Disneyfilmen "Mulan" blev vistelsen oslagbar. Oj så kul vi hade =)
- Häll upp te!
- För maaaaaager, kan inte bara fram söner
- FAH MULAAAAAAN!? - Hääär! - Taaaalar utan tillåtelse.

MIDSOMMAR UTE BLAND KOBBAR OCH SKÄR

Om två timmar är vi återigen påväg till Smögen!
Jag har läskigt höga förväntningar och jag hoppas att de kommer uppfyllas.
Vädret skall tydligen bli sådär, men vad gör det om 100 år?

Jag ska roa mig som aldrig förr och kanske blir det en ny SMÖGEN 2LAX7, fast i en senare upplaga?
Kim har gastat om det i några dagar nu nämligen. Räven ringde dessutom och väckte mig kl 7,30 och väste att jag skulle gå upp för att hinna, bråttom, bråttom! Jag satte hjärtat i halsgropen och trodde att klockan var 16, haha! Lyckligtvis kunde jag tryggt somna om och ladda batterierna inför helgen!

Jag önskar alla en oerhört trevlig och underbar midsommar!
Njut och gör det bästa av situationen =)


Sedan glömmer ingen att Sverige möter Ryssland i en avgörande match idag. Det är allvar nu Sverige. Inget fjanteri och jag vill se offensivt spel och ganska mycket mer Källström än tidigare. Guus Hiddink ska se sitt lag bli krossat, muaha!
HÅLL TUMMARNA !

Smögen 2006 - SS goes System of a down

THIS IS WHY WE ARE BETTER THAN YOU



Det här är vad jag och min kära väninna gör när vi befinner oss i Smögen.
När ni andra dricker er fulla, dansar sönder bryggan, knarkar, raggar och är allmänt odrägliga så sprider vi kulturell glans över samhället. Jag vill tillägga att klockan är runt 17, vi har inte inmundigat några tillsynes starka drycker. Vi är inte höga och ingen form av övning ligger bakom vår video. Filmen är tillsynes helt spontan.
Det handlar om talang. Om naturbegåvning. Om känsla.
Enjoy.



LJUVA STUDENTEN

REN LYCKA!

Här kommer Piff och Puff, är på språng nu. Här kommer världens bästa...



Ayiaaaaaaaaa naapaaa


Jag, Emma och Sofia, blondes of room 123.

Dans på partycruising, jag och Mildred

Cocacola-tåget

Hulius och S

Jag gör något i korridoren

Hula och Lisa dancing on the boat

Emma var påverkad den kvällen.

Oskar tog hand om henne

DAAAANCE

Piff och Puff

Törstig

Jimmy "lär mig posa" Thorne med blond kvinna

E och S

Jimmy gillar Smirnoff Ice

Glada Ekonomer

Hule hade svårt att finna ragg, eller?

På Grabbarna mus roade vi oss vissa kvällar

Efterfesterna var minst lika roliga

Emma hittade äntligen en riktig vän. Lisa granskar.

Underbara balkonger
'
Strået, Jimmy och Stefan med honor


Speglar är alltid kul

Murre och Emma snodde det bästa rummet, SS besudlade det som straff.

Emma, jag och Sofia

Dessa hoppkort =)

Sara, Emma, Emma och Gerd

Jag, Emma och Majlis

Galna Emmor och jag

Putsa och fixa

Jag med fluff

SS

Jag och Emma påväg till rum 143 månne?

Mina naglar rök den kvällen, jag låg dessvärre bakom det. Bita och slita.

Sliten kvinna på stranden alla tjatade om

Ayiabilder

Jag, Sofia och Emma, jag har haft den innan men det har tydligen inte fungerat?


Forsp och jag


Linder, Forsberg, Rosendahl-Palmgren, Wessbo

En underbar dag på stranden.
Martin, Sofia och Pettsson steker på luftmadrasser, jag kollar på, haha!

RAINMAN PÅ FREDAG

Godmorgon!
Såg nyss att treab ska visa den underbara filmen Rainman på fredag kl 20, se den om ni inte redan gjort det!

Idag behöver jag verkligen låna bilen, ska till vårdcentralen och kolla upp så att jag överlever med min halvtrasiga kropp, ska förmodligen en sväng till Sofia, om inte kvinnan ska jobba idag. Vi ska nämligen förena våra ytterst kreativa sinnen och tillverka en film om ekonomerna, jag vet inte vad den skulle heta dock. Likt den vi gjorde om Smögen förra året, som var grym! Åh, vad nöjda vi var med den och denna ska förmodligen bli ännu bättre, om det går vill säga!

Vilken tråkig match igår förresten. Österrike kämpade på bra och lät bara tyskarna göra ett mål, Ballack på frispark, äckligt snyggt! Annars hände det inte speciellt mycket. Båda förbundskaptenerna blev utvisade upp på läktaren, ytterst onödigt.


Partycruising

Partycruising - Cyprus Ayia Napa
May 08





Turkiet - Tjeckien

Såg ni Turkiet - Tjeckien igår?
Vilken match.
Vilken urflippad match.
Jag krävde straffar för att få lite underhållning på söndagskvällen.
Jag trodde att jag skulle få mina straffar när Nihat kvitterade till 2-2.
Men jag fick så mycket mer än straffar.

När 202cm långe Jan Koller dunkade in 0-1 och Plasil senare utökade ledningen till 0-2 var jag säkerligen inte ensam om att tro på en enkel tjeckisk vinst. Men jag hade fel.
Vad gör turkarna egentligen? Hur lyckas de? De gjorde samma sak mot Schweiz. De orkar kämpa, de orkar tro på laget, de orkar försöka och de vågar. Framförallt: de vågar slå storlagen. Året då Sverige klantade till det mot Senegal i åttondelsfinalen var samma år som Turkiet lyckades med det omöjliga; att knipa ett VM-brons.

Turkiet har något som Frankrike idag saknar och som Spanien samt Italien aldrig har haft. Italien var trots detta tillsamans med Frankrike de lag som under förra världsmästerskapet nådde längst. Men Spanien däremot, de radar upp uteblivna mästerskapssuccéer. I år kan det vara annorlunda. Har Spanien äntligen skaffat sig det som Turkiet alltid haft? Matchen mot Sverige tyder tyvärr på det. Är det Spaniens tur i år?

Åter till matchen.
Igår fick de som satt bänkade framför tv:n mellan 20.45 och drygt 22.30 se något ytterst sällsynt.
En vändning av sällan skådat slag. Tre gånger satt jag chockskadad i soffan. Nihat var kung med sina två mål. Gamle silverräven Peter Fröjdfeldt var kung även han, dock delade han ut skrämmande många kort , jag var livrädd för att han skulle föra skam över svea rike, men oron var obefogad. Fröjdfeldt var nästintill felfri. Utvisningen i slutminuterna av Turkiets målvakt Volkan var helt korrekt. Att Turkiet då hade gjort sina tre byten gjorde inte matchen sämre.

Slutligen. Jag vill ha straffdrama. Jag fick så mycket mer.
Jag fick en makalös vändning. Jag fick tre mål på dryga kvarten spelad. Jag fick se en utespelare ersätta den ordinarie målvakten. Jag fick se en fantastisk match. Jag fick även se världens bästa målvakt vara allt annat än världens bästa. Petr Chech sov inte gott inatt.
Tack Turkiet, tack Tjeckien. För underhållning av sällan skådat slag.


Tandläkaren

Nu ska jag ner till tandläkaren och laga min tand som jag har en tendens att slå av med jämna mellanrum.  Skönt att få det gjort innan midsommar och allt =)

Have a nice day!


Tråkigt inlägg utan ork

Inte nog med att jag är tröttast i världen idag, det är någon här hemma som hugger på mig. This is a boring day. Jag hoppas att Smögen blir roligare än jag vet inte vad. Efter förra årets vistelse så verkar det lovande. Det blir Grabbarna Lus och SS =)

Jag är väldigt irriterad på allt idag. Beror det på sömnbrist månne?

Sofia Majlis Birgitta Efraheimsson Pippilotta Rullgardina Linder. Jag ska svara när du ringer nästa gång. Im Sooooooooooooooooooooorry.. for blaming you, for everything I just couldn't do. Jag saknar dig i alla fall.

Jag ska även ge er min syn av gårdagens match, så var inte oroliga. Ni ska få läsa en krönika av moí.


I trötthetens tecken

Have no time to write. Have no power to write.
Hoppas alla haft en bra helg!


Skolavslutning


Syskonen Rosendahl-Palmgren på Alexanders skolavslutning. Jag har på mig min kjol som är 2 storlekar förstor, men jag döljer det väl, eller?

Bror och jag

Wiktor och jag lyssnar på barnen

Jag, lillebror Alex och lillebror Wiktor. Jag kunde inte låta bli att uppmärksamma att Alex är längst i Blidsbergs skola, han går i sin systers spår. Lång och ståtlig ;) Wiktor har en del att ta igen för att bli lång för sin ålder/kön.

Blidsbergs före detta sexor



Dagen före matchdagen

Dagen före matchdagen =)
Har lite småsaker att ordna idag bara, blir ganska lugnt med andra ord.
Ikväll vet jag inte vad som händer.
Kanske Innan-Smögen-grill om alla orkar med det, we will see!
Ha en bra dag allesammans.

Studentbilder
















Avslagen tand

Bonjour.
Jag förstår inte varför inte magsmärtorna kan försvinna, förbannade salmonella. Varför just jag? Jag kan inte göra någonting utav relevans här hemma. Har dock tvättat och städat idag, verkligen superskoj. Det behövdes iallfall, min smyckes/sminkhylla ser ut som skit. Lite bättre ordning nu =)

Ringde och bokade tid för att laga min tand som jag slog av på Ayia Napa,
- Vi har tid om 30 min om det går bra?
- Njaaa, nej, jag vet inte. Jag är sjuk så det kanske inte är så bra?
- Nej nej, det förstår jag då, nästa vecka då?


Jag fick turligt nog tid innan midsommar nästa vecka. Idag kändes aningen för hastigt. Jag måste förbereda mig mentalt, även om jag gillar att gå till tandläkaren och käka banankräm samt få beröm för att man aldrig har haft några hål =)


Girls of Ayia

Girls of Ayia


Murre, Emma, jag, Ena, Elina, Elin, Sofia

Blå-gula kläder

För att skriva ett inlägg som inte kretsar kring fotbolls-EM kan jag berätta att jag ska jobba idag. Jag börjar lugnt, traskar dit mellan 13-14 och slutar kl 18. Det ska jag troligtivs klara av =) Jag klarar tyvärr inte av att hålla mig borta från fotbollen.
 
Kolla in dessa kläder som jag hittade på Sofis Mode:


Grekland - Sverige

Godmorgon Sverige!
En god natts sömn efter en skön seger.
En seger som var förlösande, framförallt för Zlatan som inte hade gjort mål i landslaget på ca 3 år. Jag förstår fortfarande inte vad Grekland sysslade med. Det är sedan EM- 04 känt att de är ett lag som låter motståndarna styra spelet, deras bollinnehav hanmnar i en bra match på runt 38-42%, vilket är skrämmande lite. Dock fungerade konceptet med kontringar bra för 4 år sedan, men idag?

Grekerna var oförlåtligt dåliga, de ville ingenting. De passade runt bollen otaliga gånger i backlinjen med burop och visslingar i öronen. Den enda greken som visade vilja var Kyrgiakos, lite för mycket vilja. Med sina 193cm mosade han halva Sverige, däribland 176cm korta Fredrik. Men vad gör det om 100 år?

Sverige vann, mot EMs hittills sämsta lag.
Hur bra är Sverige egentligen? Svaret kommer vi alla att få ta del av klockan 18 på lördag mot Spanien. Ett Spanien som krossade Guus Hiddinks Ryssland med 4-1. Valencias stjärna David Villa som inledningsvis rapporterades skadad gjorde 3 mål. 3 mål, smaka på det Lagerbäck/Andersson.

På lördag börjar EM på riktigt.

SUPERINLEDNING AV SVERIGE

Det finns bara ett ord som beskriver det vi alla känner:

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!

Inledningen vi alla hoppades på
, men som ingen vågade tro på. Ett underbart
resultat. De stora visade återigen vad de kan. Zlatan med sitt mål, Ljungberg
med sin energi och Henke med passningen till Zlatan. Han visar att han
fortfarande har sitt genialiska spelsinne kvar.
Det finns saker att förbättra, men vi tar det i morgon.

Låt oss istället alla glädjas över en 2-0 seger över de forna mästarna
som idag var tama, pinsamma och tafatta. Vill de verkligen
deltaga i detta slutspel?

Hela Sverige somnar idag med ett stort leende på läpparna.
TA MIG TILL SCHWEIZ / ÖSTERRIKE NU !



Startelvan i Em

ANDERS SVENSSON OCH DANIEL ANDERSSON???
Lagerbäck för fan! Varför gör du så mot mig?
Varför hatar du duktiga, talangfulla och offensiva spelare? Vad har de gjort mot dig?

Aftonbladet:
" Lagerbäck förväntar sig en matchbild där Sverige blir det spelförande laget och Grekland ska besegras genom snabbhet, rörlighet och korta passningar. "

Det ska bli väldigt intressant att se kära Lagerbäck. Det är precis vad Daniel Andersson är känd för, knappast. Korta passningar, ja det ska också bli intressant att skåda. Sverige älskar som bekant höga, höga, höööga långbollar, gärna över hela plan, så att inga anfall skapas. Kanske kan bli en ändring nu? Gärna för min del.

Nu ska jag strax åka. Med den katastrofala startelvan i bakhuvudet...
Håll tummarna för La Suecia

Gör mig stolt

Svenska fotbollslandslaget, gör oss stolta ikväll !


Äntligen Grekland-Sverige

Idag inleder Sverige äntligen sitt EM-spel, ååh vad kul det ska bli att se matchen.
Chansen att startelvan blir som jag önskar är dessvärre minimal. Om ändå Lagerbäck kunde överraska någon gång, öppna med en tokoffensiv exempelvis, det vore intressant.

Vilken match igår föresten. Holland utklassade Italien, oj vad skönt det var att se. Jag har aldrig gillat Italien, det är ett överskattat lag. Dock ska man inte tala illa om italienarna individuellt sätt, bland annat Luca Toni är grym men inte heller han kom till rätta i går. Vad ska man säga Holland gjorde en suverän match, all heder.

Idag slutar min yngsta lillebror sexan, så jag ska till Blidsberg på skolavslutning kl 18. Mysigt! Tänk att han har blivit så stor, min chilling =)

VILL HA KVÄLL!
ÖL, FOTBOLL, SKRIK OCH GALEN STÄMNING

UNDERBARA FOTBOLLSDAGAR

Igår var det en riktig fotbollsdag.
Först Johans match i en enorm hetta, jag hade förmodligen avlidit om jag spelat. Sedan inträffade den efterlängtade EM-premiären, Schweiz-Tjeckien, 0-1 och Alexander Frei skadad, borta resten av EM. Stackarn grät när han gick ut från planen. Klockan 21 såg vi sedan en aningen mer underhållande match Portugal-Turkiet, 2-0. Portugal var riktigt bra, 3 ramträffar bland annat. Ronaldo hamnade också till min förtjusning i skuggan av Realspelaren Pepe, han var grym! Jag leder för övrigt med 3 poäng på EM-tipset. Excellent.

Idag var vi i Borås och inhandlade lite sommarkläder för diverse presentkort från studenten =) Fanns alltför mycket fint!
Ny vecka i morgon, ska bli skönt att njuta av sommaren som icke-sjukling igen.

Ha en trevlig kväll.

NU: Österrike-Kroatien
Sedan: Tyskland-Polen

EM-FESTEN

ÄNTLIGEN BÖRJAR EM-FESTEN....!!!
Som vi har väntat, väntat och väntat ännu mer.
IDAG SMÄLLER DET =)





Grill och spel, med andra ord !

Hola!
Igår åt jag riktig mat för första gången på länge, och det var god sådan. Jag och Johan grillade med Moa och Tobias, som är hemma från Estocolmo i helgen =) Moa gjorde någon mystisk fetoströra som var läskigt god! Vi hann även med att spela "Med andra ord", ett  av världens roligaste spel. Haha, testa det!




Nu ska vi åka och kolla när Johan spelar match igen, ska bli kul. Som en av lagets stjärnor har han höga krav på sig, klarar du det hjärtat? ;) Idag är det dessutom stekande hetta. LYCKA TILL!

EM I MORGON

Oh, första dagen jag är ute i solen längre än 1 minut idag, framsteg.
Johan ringde till vårdcentralen och fick bekräftat att jag förmodligen har den sjukdomen jag befarade. Som tur är ska den gå över av sig själv.

Nu vill jag gärna att EM ska börja, i morgon smäller det Schweiz-Tjeckien!
Ska bli kul att se om det är Johan eller jag som har tippat bäst. Håll tummarna för mig och Sverige givetvis =)
Jag hoppas att det går bra för Fredriki EM...


Fredrik på den gamla goda tiden i The Gunners =)

Salmonella och Elins student

ÅÅÅÅÅÅH. Låt mig bli frisk.
När man är sjuk så ska det inte bli värre. Man blir sjuk sedan ska man tillfriskna kommande dagar, inte bli sämre. Det blir inte bättre av att jag troligtvis har salmonella, jävla cypernmat. Vi får se hur det blir. Idag gick jag upp kl 15, var vaken i ca 30 minuter för att sedan somna jag i soffan igen. Detta efter att ha ätit 1/2 banan och lite vattenmelon som älsklingen fixat.

Till råga på allt tog min kära kusin Elin studenten. OCH tack vare min äckliga sjukdom så missade jag den. Soooorry!
Jag hoppas iaf att hon hade det riktigt skoj och att det bli om möjligt ännu roligare ikväll på X&Y i Borås.

GRATTIS ELIN!


DÖDLIGT SJUK

Hola Belgrad.
För att fatta mig kort kan jag säga att veckan på Ayia Napa, var GRYM!
Jag tror att de flesta förstår och att jag därför inte behöver utveckla mig just nu.
Bilder från Cypern kommer inom kort, jag har inte lagt in dem på datorn ännu nämligen.

Nu ska jag fortsätta kurera mig.
Min mage värker som om någon har stuckit mig med en bläckpenna 1256743 gånger för att sedan låta magsaften och all annan syra beblandas med bläcket från pennan som går sönder av allt huggande. Förstår ni? Det gör ont och jag kan inte äta. Boring. Dessutom värker mina leder likt en 87-årings som nyss sprungit Stockholm maraton Som den mögliga grädden på det ruttna moset är jag dessutom ruggigt förkyld, har huvudvärk OCH MÅR ILLA (har spytt). Jag är med andra ord död och lider av Ayia-sjukan.

Nu ska jag ska jag läsa klart Aftonbladets EM-bibel.
Jag och Johan har tippat alla matcher, placering i gruppen, antal mål, antal insläppta, kvartsfinaler, semifinaler och finaler. Ska bli kul att se vem som vinner =)

Studentveckan




















Back from AYIA NAPA

Sofie is back from Ayia Napa!
Med tanke på att jag fortfarande är död kommer jag inte skriva ett riktigt inlägg.
Men det kommer så småningom =)

Tålamod.






VI ÄR SÅ VACKRA TILLSAMMANS <3

image324
                                                   Kortet är taget på nyårsafton 2007

17 timmar kvar

God kväll kära läsare!
Jag vill inte göra er besvikna men det är bara ett litet gästspel återigen av Johan.
Sofie kommer åter imorgon då kan ni garanterat räkna med en hel del nya bilder samt inlägg efter veckan på Cypern.
Själv så sitter jag bara i soffan och inväntar morgondagen, kl 16 imorgon får jag se henne. Min prinsessa som jag saknat så fruktansvärt mycket. Det är varit en riktigt varm men ack så jobbig vecka, lättnaden när man återigen får se sin älskade kommer vara stor.
Sätt precis och räknade ut att det bara är 17 timmar kvar, det är inte alls så mycket med tanke på hur många timmar det var kvar i måndags när hon åkte.
Hur som helst så hoppas jag hon haft en varm, härlig, partig, dansig resa där nere. Helt enkelt en resa som ger henne goda minnen resten av livet.


Sofie, snart ses vi. Jag längtar så fruktansvärt mycket efter dig.

Ska drömma om dig inatt, hela natten lång om min vackra prinsessa.

JAG ÄLSKAR DIG <3


/Johan


RSS 2.0